top of page

Lazer Diş Hekimliği Nedir?

Lazer teknolojisi, diş tedavilerinde süreçleri kolaylaştıran ve hızlandıran yenilikçi bir yöntem.  Özellikle Lazerle yapılan tedaviler, diş hekimliğinde çok önemli bir yere sahip. Tedavi süresini kısaltması, daha az zahmetle başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıması sayesinde, diş tedavisi korkusu yaşayan her yaştan hastaya büyük kolaylık sağlıyor.


Lazer uygulamaları, halk arasında “lazerli dolgu” olarak bilinen, ışıkla sertleştirilen kompozit dolgularla karıştırmamak gerekiyor. Kompozit dolguların (diş renginde estetik dolgu maddesi) sertleşmesini sağlayan ışık kaynağı lazer enerjisi değil.


Lazerle yapılan diş tedavilerinin klasik yöntemlere göre birçok avantajı bulunuyor:


  • Lazer, diş ve çevresindeki dokulara temas etmeden çalışabiliyor. Bu sayede sürtünme, ısı ve titreşim olmadan tedavi gerçekleştiriliyor, ağrı hissi minimuma iniyor. Bazı durumlarda anesteziye bile ihtiyaç duyulmuyor.

  • Dental lazerinin çıkardığı ses, geleneksel diş hekimliği aletlerine kıyasla çok daha az rahatsız edici.

  • Lazer ile gerçekleştirilen cerrahi işlemlerde lazerin kullanılması neredeyse hiç kanama olmaması anlamına geliyor. Her cerrahi işlem sonrasında ortaya çıkabilecek şişlik, komplikasyon veya rahatsızlık riski azalıyor ve iyileşme süreci hızlanıyor. Hasta, günlük hayatına hemen dönebiliyor, konuşma veya yemek yeme gibi durumlarda zorluk yaşamıyor.


Lazer, klasik yöntemlerle tedavisi mümkün olmayan aftlar ve uçuklar için de çözüm sunuyor. Ağız içinde oluşan fibromalar (zararsız doku büyümeleri) anestezi gerekmeden, tek seansta kolaylıkla ortadan kaldırılabiliyor. Tedavi sonrası hasta rahatsızlık hissetmiyor ve iyileşme süresi oldukça kısa oluyor.


Diş etlerinde genetik olarak hiperpigmentasyon (aşırı derecede mor renklenme) sorunu bulunan hastalarda, 3 veya 4 seans boyunca lazer ile yapılan peeling işlemiyle bu durum birkaç seansta tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Bu yöntemin lazer dışında bir alternatifi bulunmuyor.


Lazerle tedavi edilen bölgelerde %100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için enfeksiyon veya çürük riskleri ortadan kalkıyor. Hem güvenli hem de konforlu bir tedavi yöntemi olarak lazer, diş hekimliğinde fark yaratıyor.

 

Comentarios


bottom of page